Zöldjárat Kiskunmajsán

kép: KVT
Szeptember utolsó hetében és október első napjaiban ismét elszállítják a biológiailag lebomló hulladékot Kiskunmajsáról. A zöldjárat a megszokott kommunális hulladék szállítási napokon járja a települést.
Az FBH-NP Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a zöldhulladék elszállítása továbbra is díjmentes a cég által folyamatosan, a gyűjtési alkalmakhoz biztosított biológiailag lebomló zsákban, valamint összekötözve egy kévényi mennyiségben Kiskunmajsa területén. A gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre a gyűjtési napon reggel 6 óráig lehet kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.
Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:
Kerti hulladék: maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben: faág, fanyesedék, gally
– a cég által biztosított emblémás műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék.
Udvari hulladék: fűrészpor, faforgács, száraz szalma.
Konyhai hulladék: zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék.
Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor a gyűjtőjárattal nem szállítják el!
Forrás: KVT
További friss hírek