Visszavették a Majsának szánt egymilliárdot

 

A pénzt felosztották más önkormányzatok fejlesztési céljai között. Majsának kerékpárút építésre maradt szűk 100 millió forint.

Tavaly decemberben jelent meg a Magyar Közlönyben a hír, hogy Kiskunmajsa „gyógyfürdő és fürdőkomplexum megvásárlására” egymilliárd forint állami támogatást kap.

A Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározat ugyanakkor felülírja a korábbi döntést, és ennek a támogatásnak a terhére kilenc másik önkormányzatnak juttat fejlesztési pénzt. A legnagyobb tétel az M5-ös autópálya Kunszállás melletti fel- és lehajtójának megépítése, amire 525 millió megy a „majsai pénzből”. Továbbá jut többek között forrás Csólyospálosnak könyvtárbővítésre (42,5 millió), Kömpöcnek járdafelújításra (24,5 millió), Gátérnek bérlakások felújítására (20 millió) vagy éppen Tiszaugnak belterületi belvíz elvezetésére (150 millió). (Ha kíváncsi a teljes listára, itt érdemes kutakodni.)

Az egymilliárdból Majsának is marad 96 millió forint, amelyet kerékpárút-építésre fordíthat. A bodoglári óvodának szánt 15 millió forint szintén megmaradt.

S. I.

További friss hírek