Visszaszámlálás a Mentorháznál

Megérkeztek a bútorok és a nagyobb háztartási gépek az épületbe, és megkezdődött a kertrendezés is.  

Mint arról beszámoltunk, március 29-én (pénteken) 10 órakor kerül sor a kiskunmajsai Mentorház átadására. A Szabadkai út 60. alatt található épületet egy családi házból alakították át. A ház a hátrányos helyzetű családok számára – felnőttek és gyermekek egyaránt – kínál majd képzési programokat, szakköröket, korrepetálást, közösségépítő eseményeket az úgynevezett Mentorprogram keretében (ami az EFOP 1.5.3-16-2017-00009 projekt része).

Az intézménynél gőzerővel készülnek az indulásra. A napokban megérkeztek a bútorok és a nagyobb háztartási gépek, valamint elkezdődött a kertrendezés is. “Az elmúlt napokban tovább szépült a Mentorház udvara. A Városgazdálkodási Intézmény segítségével a felső földréteget felásattuk és termőfölddel borítottuk be. Tegnap délelőtt a mentorokkal kitisztítottuk,majd elegyengettük a területet.

Az udvar első részét befüvesítettük,míg a hátsó részében az oktatási célt szolgáló konyhakertnek készítettük elő a talajt. A vetőmagot Gabriella Rácz ajánlotta fel, amit ezúton is nagyon köszönünk!

A következő hetekben a virágok,balkonnövények ültetésével folytatjuk. A tavaszi kertrendezéskor feleslegessé vált, ritkított növényeket szívesen elfogadjuk.🤗 Előre is köszönjük!” – írta Facebook oldalán Fülöpné Kiss Katalin, a program szakmai vezetője.

További friss hírek