Vírus elleni védekezéshez szükséges ózongenerátort kapott Kiskunmajsa és Móricgát

kép: kti.hu
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat egyik fontos feladata, hogy a megye lakosságának életkörülményeit is javítsa. Éppen erre ad lehetőséget a megyei önkormányzat egyik sikeres pályázata, melynek keretében 4 db defibrillátor, 20 db vérnyomásmérő és 12 db ózongenerátor beszerzésére nyílt lehetőség.
Az életmentő- valamint a légtér tisztítására alkalmas készülékeket a megye azon települései kapják, ahol az intézményi struktúra lehetővé teszi az eszközök használatát és azok jó szolgálatot tesznek a járvány idején. A huszonhárom település vezetősége helyben határozza majd meg, hogy az eszközöket melyik intézményben, hol használják és helyezik el.
A majsai járásban Kiskunmajsa mellett, Móricgátra is érkezett egy-egy ózengenerátor. A készülék antivirális, antibaktericid és antifungicid funkciókkal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a vírusokat, baktériumokat és gombákat is képes elpusztítani. A készülőknek nagy hasznát lehet venni az új koronavírus járvány elleni védekezésben, hiszen sokak által használt közösségi tereket is fertőtleníthetnek vele az intézményekben.
Kiskunmajsa a megyei önkormányzattól még egy vérnyomásmérőt is kapott, amit a tanyagondnokok is használhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: KVT 

További friss hírek