Vigyázat! Életveszélyes fák a parkban

fotó 5(8)Tegnap (kedden) kis híján tragédia történt a Petőfi téri parkban. Megcsonkolhatják a fákat, hétfőn lakossági fórum lesz a témában.

Kedden éppen egy kisgyerekes anyuka pihent a buszállomás melletti-mögötti padok egyikén, a fa alatt, amikor annak ága – minden előzmény nélkül – egyik pillanatról a másikra letört. Az asszony szerencséje az volt, hogy éppen előre hajolt a kisgyermekhez: ellenkező esetben biztosan súlyos sérüléseket szenvedett volna, ugyanis a faág olyan erővel zuhant le, hogy eltörte a pad háttámláját.

Mint Faludi Tamás polgármester a MajsaInfónak elmondta, egy szakértővel azonnal megvizsgáltatta nem csak a szóban forgó, hanem a parkban található összes fát. Az eredmény elgondolkodtató: a hosszú évtizedek óta árnyékot adó, a városképet meghatározó fék ágai, törzsei meglehetősen rossz állapotban vannak, vannak amelyek egyenese életveszélyesek. Ezeknél azonnali beavatkozásra (csonkolás) lesz szükség.

Hosszabb távon pedig a helyzet átgondolására lesz szükség. Ezzel kapcsolatban Faludi Tamás lakossági fórumot hirdetett a helyszínre hétfő délután 4 órára.

További részletek a videónkban:

A képgalériában pedig megtekintheti az eltört padot, és a rossz állapotban lévő fákat:

alfagsm_2MajsaInfo

További friss hírek