Vigyázat, csalók! Ne dőljön be!

 

A Versenyhivatal az elmúlt évek során 40 eljárást indított a fogyasztói csoportokat szervező cégekkel szemben. Megmutatjuk, miért.

A Gazdasági Versenyhivatal megkereste a BKMKH Kiskunmajsai Járási Hivatalát annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a Lakosságot a „Ne dőljön be!” kiadványról. A Versenyhivatal az elmúlt évek során 40 eljárást indított a fogyasztói csoportokat szervező cégekkel szemben, akik hirdetéseikben előszeretettel használják a „pénzre van szükség?” vagy a „kezes és jövedelemigazolás nélkül” kifejezéseket.

Ezek alapján az Olvasó tévesen arra a következtetésre juthat, hogy azonnal és könnyedén kézpénzhez juthat. A valóság ezzel szemben az, hogy a fogyasztói csoport tagjai egyáltalán nem kapnak készpénzt, csak arra való ígéretet. Ezen csoportokba a nehéz anyagi helyzetben lévő, jövedelemigazolással nem rendelkező, azonnal pénzügyi segítségre szoruló embereket, a bankok számára nem hitelképes, BAR listás adósokat, nyugdíjasokat próbálják bevonni. Mindemellett gyakran kínálják szolgáltatásaikat vállalkozások számára is. A hatékonyabb fellépés és megelőzés érdekében a Gazdasági Versenyhivatal a fenti kiadvánnyal hívja fel a fogyasztók figyelmét mindezek kockázataira és nyújtanak segítséget a megtévesztő magatartás felismeréséhez és elkerüléséhez.

Kérjük, ha Önben is felmerült, hogy ilyen vonzó hirdetésre jelentkezik, előtte tájékozódjon a Versenyhivatal ügyfélszolgálatán keresztül az ingyenesen hívható 06-80-48-48-48-as telefonszámon, illetve a www.nedoljonbe.hu weboldalon.

Amennyiben Önt is megtévesztették hasonló módon, kérjük, tegyen bejelentést e-mailen a nedoljonbe@gvh.hu címre, vagy postai úton a Gazdasági Versenyhivatal 1245 Budapest, Pf 1036 címre.

A „Ne dőljön be!” kiadvány megtalálható a BKMKH Kiskunmajsai Járási Hivatal információs pultján, valamint az Okmányirodában.

Dr. Kiss Melinda,

járási  hivatalvezető

További friss hírek