Videó: baltával loptak biciklit

Egy biztonsági kamera felvételén jól látszik amint két fiatal férfi nem túl kifinomult módon meglovasít egy kerékpárt Halason. bicikli

“Kora este volt, hatalmas csattogásra lettem figyelmes. Mire kiléptem a házunk elé, már csak annyit láttam, hogy két srác menekül, egyikük a fiam biciklijét tekerte, társa pedig mellette futott” – mesélte a bő két héttel ezelőtt történt egy hölgy a kiskunhalasi Nyírfa utcából. Hozzátette: a hangokból és nyomokból ítélve a házuk előtt lévő korláthoz láncolt biciklit az elkövetők baltával “szabadították ki”.

Férje és gyermekei nem voltak otthon, azonnal értesítette őket.  Az első meglepetésből felocsúdva egy roma ismerősüket kérték meg, hogy segítsen visszaszerezni a kerékpárt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen azon a környéken akartak túladni a zsákmányon, ahol az ismerős lakott, így még aznap megkerült a kerékpárt.

“Ötezer forintért kínálták, miközben használtan is ér vagy harminc ezret. De mire árúba bocsátották volna, már kilyukasztották a gumiját, és tönkretették a sárvédőjét” – mondta el a családfő.

Az esetről felvétel is készült: a szomszéd biztonsági kamerájának látómezejébe éppen beleesett a kerékpár, így viszonylag jól látható, mi történt. A két fiatal férfi az “akció” előtt többször is elsétált az utcában, nyilván felmérték a terepet. Mi most csak azt a részt közöljük, amelyben a konkrét lopás látható. A két tolvaj közül az egyik biztosítja a terepet, a másik pedig szemrevételezi a zárat. Rövid elemzés után arra jut, hogy a legegyszerűbb megoldás vezet célra: egy pontosan nem beazonosítható eszközzel – vélhetően egy baltával – leverte a láncot, majd menekülőre fogták.

A család még nem döntötte el, hogy tesz-e feljelentést.

MI

További friss hírek