Versektől volt hangos a kulturális központ előtti tér + képek

 

Minden évben József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a Magyar Költészetet. Ez alkalomból egy igen hangulatos pikniken vehettek részt a központba kilátogató érdeklődők. Könyvek, versek, zenék, beszélgetések, nyugalom, kávé, zsíroskenyér, egy kis tavaszi zápor, majd szikrázó napsütés jellemezte az egész napos rendezvényt. 

A Költészetnapi Piknik mindenki számára nyitott volt, aki úgy érezte hogy szeretné a kedvenc versét nagyközönség előtt elszavalni, most megtehette. A délelőtt folyamán rendhagyó irodalomóra keretein belül a Tomori Pál Katolikus Gimnázium és az Arany János Általános Iskola és EGYMI diákjai kapcsolódtak be a rendezvénybe. A nap folyamán csatlakozott az Idősek Napközi Otthona és a Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye is. Délután befutott a majsai vasútállomásra a versvonat is a József Attila Irodalmi Kör és az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tagjaival valamint a KSZC Humán Szakképző iskola tanulóival. A versvonatról bővebben a halasinfo oldalán olvashatnak.

A nap megkoronázásaként városunkba érkezett Szirtes Edina Mókus énekes, hegedűművész, zeneszerző aki nagyszerű hangjával, zeneiségével és közvetlenségével bizonyára sok ember szívébe belopta magát. Ki viszi át… című koncertjén egy un. looper segítségével szinte egy egész zenekar vált kíséretévé, így egy igen különleges hangzásvilággal ismerkedhettünk meg.

Ízelítő az egész napos rendezvényből:

További képek megtekinthetők a Konecsni György Kulturális Központ facebook oldalán.

Kiemelt fotó: halasinfo 

 

További friss hírek