Változás a szemétszállításban: jön a sárga kuka  

kuka_normalIngyenesen vezeti be a szolgáltató a kétkukás rendszert. Igényeljen sárga fedelű edényt, és gyűjtse szelektíven a hulladékot! Itt vannak a részletek.

Az FBH-NP Nonprofit Kft. mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója közleményben jelentette be, hogy a lakossági és közületi ügyfelek számára egyaránt bevezeti kétkukás hulladékgyűjtési rendszert. A cél az, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

Ehhez minden háztatásban ingyenesen osztanak ki egy sárga fedéllel ellátott edényzetet, melybe az úgynevezett csomagolási hulladék gyűjthető.

Ezek a következők:

  • műanyag ( PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok),
  • papír ( újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),
  • fehér és színes üveg (pl. befőttes-, ásványvizes-, boros-, sörösüveg),
  • fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)

Az összegyűjtött csomagolási hulladék kéthetente kerül ürítésre azokon a napokon, amelyeken a hagyományos edényzet ürítése is történik (hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek). A rendszer a november 24-i héttől indul. (Természetesen emellett a biológiailag lebomló hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik, a bevett gyakorlat szerint.)

A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában megy tovább. A sárga fedéllel ellátott edényzetek átvehetők ingyenesen, lakcímkártya felmutatásával a Városgazdálkodási Intézmény régi telephelyén (Kiskunmajsa, Árpád u. 27.), 2014. november 17-től, november 29-ig vasárnap kivételével minden nap, szombaton is, 10-től 17 óráig.

MajsaInfo

majsainfo

 

További friss hírek