Vádemelés: agyonlőtte kutyáját, feleségének is golyót ígért

 

A kömpöci férfinél kicsit elszakadt a cérna.  

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 53 éves kömpöci férfi ellen, aki 2014. november 23-án Kömpöcön egy engedély nélkül tartott pisztollyal lelőtte a család kutyáját, majd megfenyegette a feleségét, hogy őt is lelövi.

Az 53 éves férfi és felesége rendszeresen italoztak, közöttük 2014 ősze óta megromlott a kapcsolat. Ettől kezdve sokat veszekedtek, vitatkoztak egymással, olyan is előfordult, hogy a vádlott bántotta a feleségét.

A férfi korábban, ismeretlen körülmények között szerzett egy pisztolyt és ahhoz legalább 3 darab töltényt. Ezek megszerzésére, tartására nem volt engedélye, ezért a garázsban rejtegette azokat.

2014. november 23-án a család házőrző kutyája megszökött, ami miatt újabb szóváltás, veszekedés alakult ki a vádlott és felesége között. Miután az eb előkerült, a vádlott haragjában előkapta a fegyverét, betárazta és háromszor belelőtt az állatba. A lövések a kutya hasát találták el, belső vérzései miatt az állat mintegy 30 perc után elpusztult.

Ezek után a vádlott közölte a sértettel, hogy „úgy jár majd, mint a kutya”, majd ismeretlen helyre távozott. A megfenyegetett sértett a lövöldözés miatt értesítette a rendőrséget. A rendőrök a vádlottat november 24-én, 0 óra 30 perc körül a Csongrád megyei Balástyán fogták el és ruházatában megtalálták a pisztolyt is.

A vádlott felesége zaklatás miatt kérte a pisztollyal lövöldöző és fenyegetőző férfi megbüntetését.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntettén kívül állatkínzás vétségével és zaklatás vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hirösvény

További friss hírek