Vádat emelnek az ittas szanki söfőr ellen

kép: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök vádemelést javasolnak az ittas sofőrrel szemben.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 29 éves szanki lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Szank külterületén közlekedett édesapja személygépkocsijával az 5404-es számú út felől Móricgát irányába 2020. július 25-én délután. A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért letért az útról, és egy fának ütközött. A baleset következtében a járművezető könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit vér-vizelet mintavételre állították elő az egyenruhások. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozást a rendőrök a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A szanki férfival szemben szabálysértési eljárást is folytatott a rendőrség, mivel a járőrök már a baleset helyszínén megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

 

Forrás, fotók: police.hu

További friss hírek