Utazás 2016: Majsa gyógyhelyként debütál

 

Jó hír: Magyarország egyre  népszerűbb turistacélpont.

A magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtöki megnyitóján, a Budapesti Vásárközpontban.

Mint elmondta: az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) adatai szerint Magyarországon 2015 első háromnegyed évében 19,1 százalékkal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma, ami az európai átlagnak három és félszerese, és a világátlag több mint négyszerese. Az ágazat 2015-ben rekordévet zárt, a belföldi turizmus is kiemelkedő évet tudhat maga mögött. A szálláshelyeken a vendégszám meghaladta a tízmilliót, a vendégéjszakák száma a 25 milliót, az összes bevétel pedig a 360 milliárd forintot.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén március 3. és 6. között 28 ország 350 kiállítójának több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítók között ott van Kiskunmajsa is, amely elsőként népszerűsítheti magát gyógyhelyként. A városi stand egyben a Jonathermál fürdőt is képviseli.

MI

 

 

További friss hírek