Újabb majsai csapat az országos döntőbenredcrossAz ifjú katasztrófavédők után most az elsősegélynyújtók szerepeltek kiválóan a megyei versenyen.

Kiskunmajsát két csapat is képviselte tegnap (csütörtökön) a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyének megyei döntőjében, Kiskőrösön. Egyik az általános iskolás korosztályban, a másik az ifjúsági kategóriában.

Az általános iskolások a 3. helyet hozták el, az ifjúsági csapat pedig megnyerte a megyei versenyt, így Bács-Kiskun megyét ők képviselik Nyíregyházán a májusi országos versenyen.

Az általános iskolás Aranycsapat
Az általános iskolás csapat

A csapatoknak 8 állomáson kellett számot adni elméleti és gyakorlati tudásukról. Volt ahol áramütött sérültet kellett újraéleszteni, tudniuk kellett olyan sérültet ellátni, aki két ujját vágta le körfűrésszel, volt, aki félrenyelt és fuldoklott, volt, aki sokkot kapott, volt, ahol robbanást szimuláltak, és az ott megsérült embereket kellett ellátni: eszméletlent, égési sérüléseket szenvedőt és akit üvegszilánkok sebesítettek meg.

De el kellett látniuk egy kari artériás vérzéses sérültet, egy kulcscsonttöröttet, valamint egy motoros és egy autó ütközésében megsérült embereket. A versenyre január óta készültek Szűcs Ágnes iskolavédőnővel, de besegítettek a majsai és a kiskunhalasi mentőállomás dolgozói is.

A középiskolás győztes csapat
A középiskolás győztes csapat

Az általános iskolások az Arany-iskola tanulói, az Aranycsapat. Tagjai: Elek Lotti, Harcsa-Pintér Alexandra, Medgyesi Vanda, Rabi Eszter és Szekeres Viktória.

Az ifjúsági kategóriában induló B.A.J.-társak csapat tagjai pedig: Á. Fúrús András, Bartus József, Bús Beáta, Pálinkó Anita és Szűcs Alexa.

Gratulálunk a csaptoknak, a B.A.J.-társaknak pedig drukkolunk az országos versenyen!

MajsaInfo

További friss hírek