Új helyszínen adhatják le a szelektív hulladékot Csólyospáloson

kép: KVT
Megszüntették Csólyospálos belterületén lévő három szelektív hulladékgyűjtésre kialakított szigetet. Á. Fúrús János polgármester elmondta: erre azért volt szükség, mert sokan a nem odavaló hulladékot is ott rakták le, így azt a szolgáltató nem szállította el.
A polgármester hozzátette: ezért úgy döntött az önkormányzat képviselő-testülete, hogy a volt sertésfelvásárló telepen – amely zárt – alakítanak ki egy olyan területet, ahol fogadják a szelektív hulladékot. A vasárnap kivételével minden napon nyitva lévő telepen dolgozó kolléga arra is ügyel, hogy csak megfelelő szemét kerüljön ide.
Á. Fúrús János kiemelte: hamarosan egy új szolgáltatást is bevezetnek a községben, méghozzá azt, hogy ingyenesen összegyűjtik a lakosságtól a használt konyhai étolajat, zsiradékot. A részletekről hamarosan tájékoztatást kap a lakosság.
A polgármestertől megtudtuk: az ingatlanokról továbbra is elszállítja a szolgáltató a hulladékot. A kommunálist heti egy alkalommal, a szelektívet pedig kéthetente, valamint azok, akik szerződést kötöttek a szolgáltatóval, évente kétszer ingyenesen kérhetnek lomtalanítást is.
A szelektív hulladékgyűjtő telephely nyitva tartása:
Hétfő: 8.00 – 18.00
Kedd: 8.00 – 12.00
Szerda: 8.00 – 12.00
Csütörtök: 8.00 – 12.00
Péntek: 8.00 – 12.00
Szombat: 8.00 – 12.00
Vasárnap: Zárva

Forrás: KVT

További friss hírek