Ügyfélkapuval rendelkező vállalkozások figyelem!


ugyfelkapureg2008071401

A szaktárca közleményében emlékeztet arra, hogy január elsején indul az online árukövetési rendszer, amelynek célja a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása, az adóelkerülők kiszűrése. 

Január elsejétől minden vállalkozásnak a közúti szállításhoz kapcsolódó adatokat egy központi elektronikus rendszerben kell rögzítenie még a fuvarozás megkezdése előtt.

A gazdasági tárca kezdeményezésére december 5-én megalakult az  Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer Munkacsoport, a résztvevők között többek között ott vannak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének a képviselői is.

A tárca közleménye szerint az átállásra kellő időt biztosít a kormány, támogatta a piaci szereplőket tömörítő EKÁER Munkacsoport javaslataira a bírságmentes időszak január 31-ig tartó meghosszabbítását, azaz 2015. február 1-jéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem szab ki mulasztási bírságot – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

mti

További friss hírek