Ügyes: elvették a jogsiját, kért másikat

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai két bűncselekménnyel gyanúsítják azt a férfit, aki félrevezette az okmányirodai ügyintézőt, miután a rendőrök bevonták a vezetői engedélyét. Az ellene indult ügyekben a vizsgálatot befejezték.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon 2018. december 6-án nyomozást rendeltek el közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 56 éves férfi bement a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunmajsai Járási Hivatalába, és bejelentette, hogy a nap folyamán valahol elvesztette a vezetői engedélyét. Erről a férfi írásban nyilatkozatot tett, majd kitöltötte a szükséges űrlapot, amelyen kérte a – közokiratnak minősülő – jogosítványa pótlását.

Az okmányirodai ügyintézés során azonban kiderült, hogy a férfi nem vesztette el a vezetői engedélyét, hanem azt néhány nappal korábban ittas vezetés gyanúja miatt bevonták tőle.

A gyanúsítottat a kiskunmajsai nyomozók közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki, míg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas vezetéssel gyanúsítja. Az ellene indult ügyekben a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

További friss hírek