Ügyelet a Csólyospálosi Nyitnikék Óvodában

kép: csolyospalos.hu

A Kormány április 27-én hozott döntése értelmében, ha a településen a polgármester korábban a veszélyhelyzettel kapcsolatban rendkívüli szünetet rendelt el az óvodában, a rendkívüli szünet idejére az önkormányzat köteles megszervezni az óvodás korú gyermekek napközbeni felügyeletét.

Az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli. Az ügyelet iránti igény benyújtása alaki feltételhez nem köthető, így különösen elektronikus levélben vagy telefonos értesítés útján is benyújtható. A szülőnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható. Az ügyelet vegyes életkori csoportokban is megszervezhető.
A gyermekétkeztetést az ügyelet teljes időtartama alatt a törvényben előírtaknak megfelelően az önkormányzat biztosítja.

A gyermekfelügyelet igénylése önkéntes, az természetesen nem kötelező.

Kérjük azokat a szülőket, akik kérik a felügyelet biztosítását, mielőbb jelezzék a következő telefonszámon : 06-30-285-4068! (A szolgáltatással kapcsolatos további információ is ezen az elérhetőségen kérhető.)

Forrás: KVT

További friss hírek