Turizmus: így látják Majsát és Szankot kívülről

Június végén turisztikai újságírók látogattak a térségbe, megnéztük, mit tapasztaltak.

Az úgynevezett “study tour” bevett szokás a sajtó világában: egy csoport újságírót hívnak meg a szervezők egy adott országba vagy térségbe, bemutatva annak értékeit, arra számítva, hogy az élményekkel és információkkal elhalmozott sajtómunkások hírét viszik majd a látottaknak.

A Majsán és Szankon vendégül látott csoport két napot töltött a térségben. Többek között részt vettek a majsai Levendula Fesztiválon, meglátogatták a Kiskun Emlékhelyet, megnézték hogyan készül a szanki konyakmeggy, megmártóztak a fürdő gyógyvizében és persze a nem maradt ki a Lópofa csárda és a Pellikán Birtok sem a sorból.

A teljesség igénye nélkül megnéztük, hogyan értékelték a résztvevők a térség turisztikai kínálatát (a linkekre kattintva a teljes cikk megtekinthető):

“Olyan kistérség igyekszik fölkerülni turisztikai térképünkre, amelyiknek hátránya (az ismeretlenség) fordulhat most előnyére. A romlatlan és őszinte vendégfogadás a legnagyobb értéke Kiskunmajsának és Szanknak”

(Turizmus Online)

“Balaton, a Bükk és a klasszikus fürdőhelyek? Sokaknak csak ezek, többnyire ebben a sorrendben ugranak be, ha belföldi utazást terveznek. Pedig van még érdekes néznivalót, izgalmas programot, kirándulási és üdülési lehetőséget nyújtó tájegységünk. A Dél-Alföld szívébe akár egy hétvégére, akár hosszabb családi pihenésre is érdemes ellátogatni, mert bőven van mire rácsodálkozni.”

(divany.hu)

Való igaz, hogy a Kiskunságban tényleg csak akkor lehetsz magasban, ha létrára állsz, mégsem hiányzik onnan se hegy, se völgy, se meredek, se lanka. Magaslatok helyett ugyanis olyan csodákkal ajándékoz meg a térség, amilyet, mondjuk, máshol nemigen találsz.

(femcafe.hu)

MI

További friss hírek