Toroczkai: nem csak a Soros-tervről kellene beszélni

 

Kiskunmajsán tartott fórumot a Jobbik alelnöke.

Nálunk a Balkánhoz képest is katasztrofálisak az utak” – adta meg a felütést a jobbikos fórumon Toroczkai László, miután Kollár László, a Jobbik térségi országgyűlési képviselőjelöltje felkonferálta.

A Jobbik alelnöke, egyben Ásotthalom polgármestere bevezetőjében arról beszélt, hogy ma már érvényüket vesztették a korábbi politikai kategóriák, hiszen amikor vezető baloldali figurák „észreveszik”, hogy 150 milliós ausztriai bankszámlákkal rendelkeznek, akkor szó sincs a munkások és a szegények érdekképviseletéről. Közben pedig a multikat támogató jobboldal Sorosról és a migrációról szónokolnak ugyan, de „a kormány emberei között egy sincs, aki nem Soros pénzén nevelkedett volna”.

Ma már a médiumok sem világnézet, hanem pártérdekek alapján hazudnak” – mondta Toroczkai, aki hozzátette: a kormányzati kommunikáció ma a Soros-terv emlegetésében merül ki, és bár a milliárdos nem „ártatlan kisnyugdíjas”, mégsem minden baj forrása ő. Vannak ugyan tervei, de – tette fel a kérdést a politikus – miért nem beszél senki arról, hogy a francia elnöknek, aki a Rothschild Bank alkalmazottja volt korábban, szintén vannak tervei, ez pedig a kétsebességes Európa, ami azt is jelenti, hogy azokat az országokat, amelyek nem vezetik be az eurót, büntetni fogják. „A tagállami függetlenség ígérete helyett Brüsszel durvábban diktál mint Moszkva a nyolcvanas években” – fogalmazott.

Toroczkai a határkerítésről szólva hangsúlyozta, 2012-ben ő szembesült először a migráció súlyosságával: közvetlenül a magyar-szerb határ mellett lakik egy tanyán (én vagyok az ország legjobban őrzött politikusa, az őrtoronyból a hálószobánkba is belátni”). Az ő ötlete volt a kerítés, és bár a kormány ezt először lehetetlennek tartotta, aztán mégis „lenyúlták” az elképzelését. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem a kerítés védi meg az országot, hanem az „élőerő”, vagyis határőrséget vissza kellene állítani. Ásotthalmon erről egyértelmű tapasztalatokat szereztek, hiszen a 2014 óta működő mezőőrséggel sokat tettek a térség védelméért.

A mezőőrök mellett a rendőrökre is nagy szükség volt a közbiztonság javítása érdekében: a polgármester egyik első intézkedése volt, hogy lecserélte a helyi bűnözőkkel együtt söröző rendőröket, és ha kellett személyesen is razziázott a hatalmas külterülettel rendelkező településen. Ennek eredményeként a bűnözők „90 százalékát” már elzavarták

Toroczkai szerint Soros mellett arról is beszélni kell, hogy 500 ezer és egymillió között van azoknak a magyaroknak a száma, akik külföldön kényszerülnek dolgozni – és nem csak a fiatalok, hanem az 58 éves kőműves ismerőse is. Az egészségügyből pedig 100-200 milliárd forint hiányzik, de még ennél is nagyobb baj, hogy orvosból vagy éppen ápolónőből sincs elég – csak háziorvosból 600-ra lenne szükség.

Erre a Jobbik szerint a bérunió lenne a megoldás: olyannyira, hogy az uniós felzárkóztatási forrásokat (10.000 milliárd forint) is bértámogatásra kellett volna fordítani – így elejét lehetett volna venni a korrupciónak és az olyan értelmetlen beruházásoknak mint a felesleges szökőkutak vagy semmire sem való kilátók. Toroczkai szerint azonban ezzel kapcsolatban a Fidesz ellenérdekelt, ugyanis a gazdaságpolitikáját az olcsó munkaerőre építette.

A politikus kiemelte: a Jobbik nem érdekelt a többi ellenzéki párttal való választási együttműködésben, és eleve csak az LMP-vel tudna elképzelni bármilyen közös munkát. Mint mondta, azok a választók, akik igazán kormányváltást szeretnének, úgyis a legerősebb ellenzéki jelöltekre szavaznak – ez pedig a legtöbb helyen a Jobbik jelöltje.

MI

További friss hírek