Tömeges tesztelés az Agrikonnál

kép: semmelweis.hu
A város legnagyobb foglalkoztatójánál, az Agrikonnál a dolgozókat tesztelték, amely ékes példája a munkáltató felelősségvállalásának dolgozói iránt.
A négyszáz főt foglalkoztató üzem vezetősége, tulajdonosi köre úgy gondolta, hogy biztosít a költségvetésükből közel 7 millió forintot a nemzetközileg is elfogadott PCR tesztre, amelyet Nemzeti Népegészségügyi Központ és a korházak is használnak. A vizsgálat eredményeként 8 pozitív teszt született, amely azonnali beavatkozást, – már a népegészségügy hatáskörébe tartozva – karantént vont maga után. A nyolc fertőzött tünetmentessége is jó példa rá, hogy egy közösségben, tudatlanul is fertőző gócpont alakulhatna ki.
A négyszáz tesztelt dolgozó számát, ha kivetítjük Majsa egész társadalmára, akkor világossá válik, hogy városszerte többszáz aktív fertőzött van, akik akár tünetmentesen élik a mindennapjaikat. Ezért fontos, hogy a korlátozásokat toleránsan, következetesen betartsa mindenki, hogy a tömegesedés ne alakulhasson ki, ne veszélyeztesse az itt élők egészségét, jövőjét.
Az Agrikon a felelős munkáltatói magatartásával jelentősen hozzájárul, hogy hátráltassa a vírus terjedését, hiszen számos egyéb eszközzel, bevezetett intézkedéssel vették fel a harcot a koronavírussal szemben. A napi fertőtlenítések mellett, kötelező a maszk használat az üzem egész területén, valamint az irodákban, étkezőben plexivel is elválasztják a dolgozóikat.
A gyárnak működni kell, ezért cél a megelőzés, a dolgozóik és családjaik védelme, hogy a négyszáz család megélhetése, a vállalat üzembiztonsága, a megrendelők kiszolgálása ne kerüljön veszélybe. Amennyiben szükséges, akkor további intézkedéseket terveznek a cégnél.
Városunk legnagyobb munkáltatója, legnagyobb adófizetője jó példája, hogy a munkáltató is hatékonyan tud fellépni közös érdekek mellett az élet, a dolgozói védelmében.
Forrás: KVT 
További friss hírek