Több mint százan versenyeztek Szankon

 

Az idei szanki duatlont hagyományosan Piszmán Erik nyerte, nyomában Balogh Ferenccel. Az összesített lista negyedik helyezettje a tizenkét éves Benke Zoltán, aki Kecskemétről érkezett a versenyre.

Szombaton napfényes időben 9 órakor rajtolt el a VIII. Csepregi Imre Duatlon Emlékverseny százhuszonnyolc nevezővel a szanki sportpálya előli startvonalról. Az ideiglenes útlezárással a futók útját a rendőrség és a polgárőrség biztosította.

Az indulók többségét az általános iskolások adták, húsz alsó- és ötvenöt felsőtagozatos. 17-35 év között tízen neveztek, a könnyített pályát pedig ötvenhárman választották: harminc óvodás és huszonhárom nyugdíjas.

A versenyt a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és IKSZT szervezte, az okleveleket és érmeket Varga Ferencné alpolgármester adta át a győzteseknek.

Helyezettek:

7-11 éves kategória: 1. Tabajdi Bálint 2. Zsiga Arnold 3. László Dorina
12-16 éves fiúk: 1. Benke Zoltán 2. Berki Kristóf 3. Patkós Máté
12-16 éves lányok: 1. Pál Judit 2. Tabajdi Anna 3. Kószó Kata
17-35 éves fiúk: 1. Piszmán Erik 2. Balogh Ferenc 3. Zsiga Tibor
17-35 éves lányok: 1. Cseri Kinga 2. Vidéki Cintia 3. Balogh Éva
35 feletti férfiak: 1. Papp Ákos 2. Agócs Ferenc 3. Tabajdi Gábor
35 feletti nők: 1. Ilcsik Annamária 2. Agócs Ferencné 3. Torma Mónika

A megelőző hét évben még nem fordult elő, hogy más településen lakó nevezett volna a 2,5 km futásból és 5 km kerékpározásból álló duatlonra. Az idei verseny meglepetése így a kecskeméti Benke Zoltán volt, mosolygós, barna fiú, őt kérdezem.
– A dédnagymamám Segesvári Józsefné Szankon lakik, nála szoktam olvasni a Szanki Kisbírót, és abban találtam meg a versenyfelhívást. Egyébként Kecskeméten lakom, a Lánchíd utcai Általános Iskolában vagyok hatodik osztályos.

– Gratulálok az eredményedhez, a 24 perces idővel sikerült megszerezned a versenyen az összesített lista negyedik helyét. Gondolom szeretsz sportolni és nem most kezdted a futást.

– Igen, így van. Öt éven keresztül úsztam, kilenc éves koromtól focizom a KTE-ben, közben egy évre kipróbáltam a tájfutást is, ahol az országos 6. helyet szereztem meg. De rendszeresen részt veszek a városi szilveszteri futáson, és minden ősszel 7 éves koromtól a városi, megyei mezei futóversenyen is.

– Testnevelő tanár leszel?

– Szeretnék, és még a rajz, illetve a történelem érdekel.

– Zoli, remélem a terveid valóra válnak, és találkozunk Szankon jövőre is.

– Én is szeretném!

Szankinfo.hu/Csertő István

További friss hírek