Térkép: Özönvízszerű eső, viharok miatt adtak ki figyelmezetést

Kép: Andrew Lloyd

Különösen Bács-Kiskunban, Tolnában és Baranyában lehetnek hevesek a zivatarok vasárnap. Az ország nagy részére első-, a három említett megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap sűrű felhők, majd zivatarok és özönvízszerű esők ronthatják el a szép időt. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 16 megyére figyelmeztetést adott ki. A csapadékzóna nyugatról kelete vonul, így a keleti országrészben csak a nap második felére romlik el az idő. A Dunakanyar környékén azonban már kora reggel kialakulhatnak záporok.

A narancssárgával jelölt megyékben rövid idő alatt 5 centiméternél is több eső hullhat, a többi, sárga területen 25-30 milliméter nél több csapadék hirtelen lezúdulására van esély. A viharokat jégeső is kísérheti.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ettől függetlenül vasárnap 32 fok is lehet a csúcshőmérséklet. Bár ahol a zivatarok már kitombolták magukat, ott akár 22 fokig is lehűlthet nappal a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföldön ennél hűvösebb is lehet.

grape_256

További friss hírek