Temetőrongálás: az egyházközség “kiakadt”

temetoNem csak a mostani károk, hanem a “majsai közállapotok” miatt is felháborodtak. 

Ahogyan azt a Kunsági Hírlap múlt heti száma megírta, az alsó temetőben megrongáltak és elloptak egy készülő síremléket. Ezzel kapcsolatban a katolikus plébánia így reagált:

“Egyházközségünk az érintett családdal együtt érezve elítéli ezt a kegyeletsértő cselekményt. Ugyanakkor jelezzük, hogy a temetőkkel kapcsolatos problémák túlmutatnak az egyházközség keretein, és feltesszük a kérdést: kinek és mit kellene tenni azért, hogy Kiskunmajsán olyan közállapotok uralkodjanak, ahol nem törik fel a hívek adományából több százezer forintért készítettet, lezárt temetői kapukat, nem rongálják a kerítést és a temetői növényzetet, nem lopják el a sírokról a virágokat, locsolókannákat és általában betartják a temetői szabályzatot”.

Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy a temetőben történt rongálások miatt, valamint lakossági kérésre június 1-től a temető kapuk nyitvatartási időn kívül ténylegesen be lesznek zárva. Részletes tájékoztató a templomi és temetői hirdetőtáblákon olvasható, illetve a temető üzemeltetőtől (SZIGÜ Temetőüzemeltető KFT. Kiskunmajsai Fiók Kiskunmajsa, Petőfi tér 8., telefon: 77/483-842 és a plébánia irodáján (Kiskunmajsa, Iskola u. 2., telefon: 77/481-564) kérhető

majsainfo

MajsaInfo

További friss hírek