Temetői vandálok: megszületett a megoldás

Újra egyeztetett a polgármester az egyház, a rendőrség és a polgárőrség képviselőivel.

Mobil térfigyelő kamerát telepíthetnek a majsai temetőhöz, így előzve meg a lopásokat és a rongálásokat – ezt volt az egyik fő eredménye azoknak a megbeszéléseknek, amelyek a néhány hete történt botrányos temetői vandalizmus kapcsán indultak a városvezetés, a plébánia és a hatóságok között. Mint Faludi Tamás polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, az új kamerát az önkormányzat vásárolja majd meg, és a rendőrség fogja meghatározni, hogy hol mennyi időre lesz kihelyezve – a helyszín néhány naponta változhat.

“Ezen kívül a rendőrség és a polgárőrség képviselője is ígéretet tett arra, hogy többször fognak járőrözni a temető környékén. A rendőrség kifejezett kérése továbbá, hogy ha bárki bármilyen lopást, vagy rongálást észlel, azonnal jelentse. Ezzel ugyanis elejét lehet venni a további pusztításnak”- emelte ki Faludi Tamás.

Az egyház részéről Kosik Sándor esperes-plébános a temetői rend betartását hangsúlyozta. A városvezetéssel abban egyeztek meg, hogy a temetői nyári nyitva tartási időn (reggel 7-től este 8-ig) túl a nagykapuk ugyan zárva lesznek, ugyanakkor gyalogosan be lehet menni a temetőbe.

A polgármester megjegyezte: zajlik a jogi lehetőségek vizsgálata azzal kapcsolatban, hogy esetleg közmunkásokat is bevonjanak a temetői feladatok – köztük az őrzés – ellátásába. “Egyelőre azonban arra kérek mindenkit, hogy legyünk körültekintőek, és bármi gyanúsat észlelünk, azt jelezzük a rendőrségnek” – hangsúlyozta a polgármester.

alfagsm_2

MajsaInfo 

 

További friss hírek