Teljes látogatási tilalom a halasi kórházban is

 

Mától teljes látogatási tilalom lép életbe a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Január 30-án rendeltek el részleges tilalmat a csecsemő- és gyermekosztályon, valamint a gyermek fertőző osztályon. Február 8-ától visszavonásig azonban teljes tilalom lép életbe az intézmény területén.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató arról tájékoztatta a sajtót, kizárólag két esetben engedélyezett a látogatás az intézményben. Kizárólag osztályvezető főorvosi írásos engedéllyel mindössze egy hozzátartozó látogathat súlyos állapotú beteget. A másik kivétel az apás szülés, de ez esetben is írásos igazolás kell arról, hogy hogy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs, ezt kórlapban aláírásával is igazolja, valamint az influenza elleni védőoltást is felvette. Mindezt a szülést vezető orvosnak is ellenjegyeznie kell, aki az édesapa egészséges állapotáról meggyőződött – fejtette ki a kórház főigazgatója.

Az elmúlt héten már több mint kétszer annyian fordultak influenza szerű tünetekkel orvoshoz Bács-Kiskun megyében, mint az azt megelőző héten. Az 5. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 875 fő. Az adatok alapján megyei szinten magas az influenza aktivitás! Január közepén ez a szám 365 fő volt.

Halasinfo

További friss hírek