Szúnyoggyérítés Kiskunmajsán

kép: KVT
A majsai önkormányyzat megrendelésére: június 18-án szúnyoggyérítést végeznek Kiskunmajsán, mintegy 300 hektáros területen.
A szúnyoggyérítést Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtószerrel végzik. A készítmény hatóanyaga Deltametrin. Az irtás este 21 órától a hajnali órákig tart, mert a szer a méhekre veszélyes. Rossz idő esetén június 19-én fognak permetezni.
Az alkalmazott, melegködös technológia rövid ismertetése: egy nyitott égésterű motorba fecskendezi be a gép az irtószert, ami a gépből forró köd formájában távozik. Ez a melegköd a levegőbe jutva felszáll. Az irtószer apró cseppjei órákig a lebegnek a légtérben, eközben lassan szétterülnek és behatolnak a sűrű növényzet közé, valamint a repülő szúnyogok légzőcsatornájába jutnak, kifejtve irtó hatásukat.
Az ULV technológia rövid ismertetése: Egy benzin motoros generátor túlnyomással juttatja az irtószert a szórófejekhez, minek hatására apró cseppekre porlasztott hidegköd képződik, ezután a melegködhöz hasonlóan viselkedik.
Mindkét irtási módot egy nyitott platós autóról végzik, mely az összes utcát bejárva, a lakott területet teljesen átfedve képes az egész település szúnyoggyérítését elvégezni. Az autó lassú sebességgel járja az utcákat, a szer pedig 50 méteres sugárban szétterül, ezért a kertek végében is kifejti hatását.
Az irtást minden esetben 21 óra után végzik, és legkésőbb a hajnali órákban befejezik. Ez legfőképpen a méhek védelme érdekében történik így, de más praktikus okai is vannak. A munkavégzéshez szélcsend szükséges, hogy a szálló cseppek lebegni tudjanak.
A permetezés zajhatásokkal jár és füsttel jár, amiért a lakosság türelmét és megértését kéri a szolgáltatást végző cég.

 

Forrás: KVT

További friss hírek