Szóljon bele! Bemutatják Majsa turisztikai koncepcióját

75 millió forintból készül el a tervezet, amelyet a csütörtökön a lakosság is megismerhet.

A lakossági tájékoztatóra július 15-én, 18 órakor kerül sor a Polgármesteri Hivatal udvarán.

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
Kiskunmajsa Város Önkormányzata új utakat keres a turisztikai ágazat fellendítésére a városban. Ehhez elengedhetetlen a pandémia után átrendeződött kínálat felmérése -bevonva az áttekintésbe a kistérség minden települését-, valamint új turisztikai látványosságok, un. attrakciók tervezése és kivitelezése a nagyobb látogatószám és ismertség elérése érdekében. A cél az, hogy a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő szolgáltatásai mellett sokrétű kínálatot, a helyi sajátosságokhoz igazodó, egyedi és kiváló minőségű választékot alakítsunk ki.
Az új koncepció Kiskunmajsa szinte teljes területét érinti, hiszen a fejlesztendő területek fizikai határa felöleli az Üdülőfalutól a Kiserdőn át a Híd parkon keresztül a Záportározó melletti területet, a Polgármesteri Hivatalt és a sétálóutcát, majd a Majsa Tó – Öko Tanya útvonalon haladva a Kiserdőt és a várostól a fürdőig tartó kerékpáros útszakaszt is. Ezen a területen 19 különböző fejlesztési pontot határozott meg a kezdeti terv, amit szakemberek bevonásával és Részletes Megvalósíthatósági tanulmány készítésével pontosít a pályázó önkormányzat tovább. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott tervezőiroda a megrendelő mellett szakmérnökök (tájépítész-tervező és közlekedési mérnök) és helyi civil szervezetek bevonásával készíti el a fejlesztési csomag koncepciótervét és ahhoz a látványterveket.

A projekt tartalmi elemei:
Jelen projekt keretében elkészül Kiskunmajsa Város Önkormányzata mellett Kömpöc, Csólyospálos, Jászszentlászló és Móricgát tervezett turisztikai fejlesztéseit taglaló Részletes Megvalósíthatósági Tanulmánya is, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében.

További friss hírek