Szívesen lenne kormánytisztviselő? Itt a lehetőség

A Miniszterelnökség pályázati felhívása a Területi Közigazgatási Ösztöndíjra.

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tizenkét hónap, melyet Magyarországon a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek.

A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

A program várható időtartama: 2015. december 1.–2016. november 30.

Pályázati feltételek:

– a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév

– magyar állampolgárság

– felsőfokú iskolai végzettség

– a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn

– az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

– idegen nyelvből meglévő B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga

Az ösztöndíj összege:

Az ösztöndíj havi összege: 110 000 Ft/hó, mely a vonatkozó jogszabályok értelmében adó- és járulékmentesen kerül kifizetésre

A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni csak elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározott módon, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:

– magyar nyelvű önéletrajz

– végzettséget igazoló okirat másolata.

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudják elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldése és véglegesítése, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!  Bővebb információ: http://tko.kormany.hu/

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2015. október 15. éjfél

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A beérkezett pályázatok alapján formai szűrésen megfelelt pályázók egy komplex kiválasztási eljáráson vesznek részt. A kiválasztási eljárás első fordulója egy online kompetenciateszt kitöltését foglalja magában. Az online kompetenciateszt várható időpontja 2015. október 19–22. között zajlik.

Az írásbeli tesztek automatikus kiértékelését követően a jelentkezőt az általa első helyen megjelölt kormányhivatal meghallgatja. A szóbeli meghallgatások alapján a kormányhivatalok javaslatot tesznek a kiválasztás második körébe kerülő jelentkezőkre vonatkozóan. A szóbeli elbeszélgetések eredményei alapján maximum 120 fő (kormányhivatalonként a legjobb 6 jelentkező) kerül behívásra a második szóbeli és írásbeli fordulóra, aminek helyszíne Budapest.

Az eredmények összesítését követően a Program Irányító Bizottság javaslatot tesz a nyertes pályázók személyére, ami alapján a személyzetpolitikáért felelős miniszter dönt az ösztöndíjak odaítéléséről.

A pályázat elbírálásának végső határideje: 2015. október 31.

 

 

További friss hírek