Szivárvány Tábor tizenegyedik alkalommal + Fotók

Németországból és Svédországból is voltak résztvevői a Jászszentlászlón megrendezett Szivárvány Tábornak. A Down-szindrómás gyerekeknek és szüleiknek megszervezett táborra immár tizenegyedik alkalommal került sor. Mint Bozóki Edit főszervező elmondta, ezúttal 12 gyermeket és családtagjaikat látták vendégül Jászszentlászlón. Újdonság volt a korábbi évekhez képest, hogy az esemény fő támogatója, a kecskeméti Rotaract ezúttal nem csak anyagiakban nyújtott segítséget, hanem biztosította 8 segítő – pedagógusok, illetve leendő pedagógusok – közreműködését is.

A résztvevők között voltak, akik Németországból, illetve Svédországból érkeztek. A múlt héten szerdától vasárnapig tartó tábor során a családok ellátogattak Pálosszentkútra, illetve a szanki Kiskun Emlékhelyre, vagy éppen mesét hallgathattak, színi előadást nézhettek, de látogatást tettek a táborban a majsai önkéntes tűzoltók is egy bemutató erejéig. Horváth Richárd divattervező segítségével a táborozók maguk is alkothattak, továbbá a szív alakú hálakert is megtelt virágokkal.

Bozóki Edit hozzátette: idén az eddigieknél is nyitottabb volt a tábor, bárki ellátogathatott hozzájuk és részt vehetett a programokban.

Fotók: Dabis Tibor

 

További friss hírek