Szivárvány Tábor Jászszentlászlón

 

Az 5 napos tábor lakói a down-szindrómás gyermekek, a fogyatékkal élők, valamint családtagjaik.

A 8. Szivárvány Tábor augusztus 3-7. között kerül megrendezésre. A Jászszentlászlói Horgásztanyán kerülnek elszállásolásra a családok, akik az ország számos részéről érkeznek a táborba. Az öt napos tábor keretében a szivárványlakók (táborozók) együtt vesznek részt a táborba érkező, egészséges gyermekekkel a programokon, vagyis a rendezvény nyitott.

A közös programok célja az egymás mellett élés fontossága, az elfogadás, a többségi társadalom érzékenyítése és az integráció megteremtése. A tábor lehetőséget nyújt a sorstárs családok egymással való megismerkedésre, egymás erősítésére. Színes programok keretében megismerkednek a környező települések nevezetességeivel, helyi értékeivel.

Lehetőséget biztosítanak a jótékonyság érzésének átélésére, hisz bárki bekapcsolódhat és egy egy program biztosításával támogathatja a rendezvényüket. Különböző fejlesztő tevékenységekkel ismertetjük meg a családokat (pl: lovaglás, terápiás kutyák bemutatója, kézműves foglalkozás). A tábor legnépszerűbb programrésze a szombati családi nap színes forgataga, mely keretében légvár, közös főzés, valamint egy sztárvendég fellépése biztosítja a közös kikapcsolódást.

Szívárványtábor

Kapus Krisztián

halasinfo

 

További friss hírek