Szikora Melinda: Pálinger is megdicsért

szikora2A kiváló majsai kapus kétszer is pályára lépett a magyar női kézilabda-válogatott tagjaként Horvátországban.

Már önmagában az is nagy fegyvertény volt, hogy március elején a fehérvári Kiss Évával és a dunaújvárosi Víg Viviennel együtt Szikora Melinda is helyett kapott Németh András válogatottjában. A Fradiban játszó, 25 éves majsai tehetség először múlt hétvégén, egy horvátországi  felkészülési tornán bizonyíthatott.  

Már a válogatott edzései során is megdicsérték. “Nagyon jó edzések voltak, mindenki biztatott, és úgy éreztem, hogy jót tett az új közeg” – mondta a kapus a MajsaInfónak. Melinda rögtön az első meccsen kezdőként  léphetett pályára a horvát B-válogatott ellen, és 10 percet védhetett. Saját bevallása szerint kicsit “túlizgulta” a lehetőséget, ezért nem tudta a legjobbját nyújtani.

Ennek ellenére – a második meccsre szóló, előre tervezett pihenő után – a horvát A csapat ellen is kezdő volt, és jól is ment neki a védés. A második félidőben is pályára küldték, és továbbra is formában volt, de a védekezés még nem állt össze, így vereség lett a vége.

szokora3

A csapatmenedzser, Pálinger Kati megdicsért, azt mondta, tetszik neki a hozzáállásom és a stílusom. A lényeg az, hogy a bajnokságban produkálnom kell, és ha látják a jó teljesítményt, akkor a jövőben is helyem lehet a válogatottban” – mondta Szikora Melinda.

Így a majsai tehetség most a bajnoki rájátszásra koncentrál – már nem csak a Fradi, hanem saját válogatottbeli jövője miatt is.

MajsaInfo  

További friss hírek