Szikora: ez volt életem védése + videó

A majsai tehetség ismét nagyot alakított. 

A második félidőben pályára lépő Szikora Melinda több nagy védést is bemutatott a HC Leipzig ellen 26–22-re megnyert csoportmérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Ferencváros kapusa az egyik hárítását egyszerűen csak élete védésének nevezte.

Történt, hogy a meccs hajrájához érve Szikora először megfogott egy hetest, majd mivel emberhátrányban volt a Fradi, leült a kispadra, hogy mezőnyjátékos jöhessen be a helyére. A támadást azonban védte a lipcseiek kapusa, Katja Kramarczyk, aki egyből célba vette az FTC üresen hagyott kapuját. Szikora a kispadról befutva, a levegőben úszva tudta kapufára tolni a labdát.

„Ilyen még sosem történt velem, egyszerűen hihetetlen, szerintem ez volt életem védése – mondta Szikora a meccs után a Nemzeti Sportnak. – Nagyot kellett tornáznom, és ha nem érek bele, az bizony gól, ha más nem, a kapufáról pattan be. Jó helyre tartott a labda.”

Szikora védését az EHF heti BL best of  videói közé is beválogatták, mégpedig a második legjobb hárításként. Ezt itt lehet megnézni.

Nemzeti Sport/MajsaInfo

 

További friss hírek