Szaporodnak a polgármester-jelöltek: itt a lista

10148241_264686990372170_642228270_oEgyre-másra állnak elő az őszi önkormányzati választásra készülő jelöltek. Pedig nem is biztos, hogy lehet majd rájuk szavazni.

A MajsaInfo igyekezett összegyűjteni azokat a jelölteket, akik úgy tervezik, ősszel megpályázzák az első számú városvezetői pozíciót Kiskunmajsán. A műsorváltozás jogát a szereplők – vélhetően – fenntartják, így az alábbi összesítés egy pillanatfelvételnek tekinthető – bár ennek ellenére érdekes.

Nézzük a jelölt-jelölteket!

Faludi Tamás. A város jelenlegi polgármestere utolsó ciklusára készül. A fogadóirodáknál nagy biztonsággal lehetne arra fogadni, hogy újraindul ősszel. Hogy milyen eséllyel, abba most ne bonyolódjunk bele – ezt egyik jelölt esetében sem tesszük meg.

Deményi Ernő. A gyermekjóléti szolgálat vezetője múlt héten a Facebookon – hol máshol? – jelentette be, hogy indulni fog, mégpedig a sokat sejtető Tiszta Lappal Majsáért Egyesület színeiben. Az egyszerűség kedvéért idézzük őt magát: „Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyesület indul a 2014. évi helyhatósági választáson. Mind a nyolc választókerületben jelöltet tud állítani. Olyan emberek vállalták a megmérettetést, akik még soha nem voltak szereplői a helyi politikának. Az egyesület polgármesterjelöltjeként nyilatkozom, hogy senkivel sem kívánunk együttműködni az őszi választásokon. Tabula rasa !!!!”

Koncz Jenő. A Polgári Szövetség Majsáért néhány tagjának favoritja,  múlt hét csütörtök óta pedig a szervezet „második számú” jelölt-jelöltje. (Ha nem érti, olvasson tovább!) Ennek ellenére már szórólappal reklámozza magát.

Patkós Zsolt. Szank első embere, az Élhető Kiskunmajsáért Mozgalom első számú jelöltje – bár ez majd húsvét után válik teljesen hivatalossá. Ő egyébként a PSZM első számú aspiránsa. Úgy tudjuk, az fogja eldönteni, hogy Koncz vagy Patkós lesz-e a jelölt, hogy melyiküket támogatja majd a Fidesz. A „külsős” polgármester indulása mindenesetre érdekessé és egyben izgalmassá is tenné a versengést.

Fogl András. A jelenlegi alpolgármester is indulni szándékozik – ezt kérdésünkre ő is megerősítette. Bár szerinte minden jelölt terveit felülírhatja, ha a Fidesz-kormány – mint politikai pletykaként hallani – megváltoztatja az önkormányzati törvényt, és ősszel már nem lehet közvetlenül polgármester-jelöltekre szavazni, hanem a beiktatott új képviselő-testület választja majd meg a város első emberét.

Bónusz: a Jobbik jelöltje. Egy ilyen választási eredmény után nyilvánvaló, hogy a Jobbik is törekszik arra, hogy minden helyen saját csapattal vágjon neki az önkormányzati választásnak. Úgy tudjuk, felmerült Valentovics István neve, de ez még nem hivatalos.

alfagsm_2

MajsaInfo

További friss hírek