Szankon tanácskoztak a kistérség polgármesterei

kép: KVT
A majsai kistérség településeinek vezetői között rendszeresek az informális tanácskozások. A polgármesterek – Á. Fúrús János (Csólyospálos), Csontos Máté (Móricgát), Nagy András (Jászszentlászló), Patkós Zsolt (Kiskunmajsa), Tisoczki László (Kömpöc), Varga Ferencné (Szank) – kedden a szanki művelődési házban gyűltek össze, ahol megvitatták a kistérség aktuális ügyeit.
Többek között tájékoztatást hallgattak meg egy új honlap indulásáról is, melyen ingyenesen jelenhetnének meg az aktuális információikkal a kistérség települései.
Patkós Zsolt polgármester elmondta: az összejövetel kiemelt témája volt a régió turisztikai fejlesztése. Kiskunmajsa a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve szeretné megvalósítani elképzeléseit, melyekkel összeköthetnék a kistérség turisztikai attrakcióit is. A tervek megvalósításához számítanak pályázati-, és állami forrásokra is, ezért az elképzeléseket eljuttatták Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz. A Duna-Tisza köze jelenleg “fehér folt” a turisztikában és ezt szeretnék tartalommal megtölteni a majsai kistérség települései.
A szanki találkozón jelen volt és tanácsaival segítette a polgármestereket Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés tagja, Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselőjének választókerületi kabinetfőnöke is.
Forrás: KVT
További friss hírek