Szankon is rendelkezésre áll az ingyenes influenza elleni védőoltás

kép: webbeteg.hu
Magyarországon tovább erősödik a járványhelyzet és már napi száz fő fölé emelkedett a koronavírus megbetegedés miatt elhunytak száma.
Dr. Nárai Tibor szanki háziorvos elmondta: a térségben is vannak igazoltan betegek és szinte folyamatosan vannak karanténban lévők. A doktor hangsúlyozta: nem az ismert, illetve a karanténban lévők jelentik a veszélyt a közösségre, hanem azok a fertőzöttek, akikről nem tudnak és ugyanúgy járnak például bevásárolni, mint korábban. A most bevezetett kormányintézkedések között még nincsenek vásárlási korlátozások, de Nárai doktor javasolja az időseknek, hogy olyan időszakban menjenek vásárolni, amikor kevesebben vannak a boltokban, tehát ne a reggeli iskola-, vagy munkakezdés idején.
Nárai Tibor elmondta: az egészségügy kapacitása már maximálisan kihasznált, nagyon sok egészségügyi dolgozó került már karanténba. Jelenleg is az idősek, a legyengült immunrendszerűek és a krónikus betegségben szenvedők a legveszélyeztetebbek.
Az ingyenes influenza ellenes védőoltás minden háziorvosi rendelőbe megérkezett, így Szankra is. – Érdemes mindenkinek felvenni ezt az oltást, mert az influenza- és a koronavírus együttes fertőzése az sokkal nagyobb veszélyt jelent – hangsúlyozta Dr. Nárai Tibor.

Forrás: KVT

További friss hírek