Számlagyárosok vád alatt

szamla_0A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint társasági adó és áfa adónemekben mintegy 413 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést az a kiskunhalasi számlagyár, amelyet egy 38 éves szegedi férfi és negyven társa üzemeltetett – írja a baon.hu.

A bűnszervezetet vezető férfi a jelentkező „megrendelőknek” (különböző vállalkozásoknak) úgy nyújtott segítséget az adócsaláshoz, hogy létező gazdasági társaságok nevében fiktív számlákat állított/állíttatott ki, amelyeket – anyagi ellenszolgáltatás fejében – eljuttatott a megrendelőknek. A vevők pedig a tudottan fiktív számlákat beállították a könyvelésükbe, majd a számlák segítségével valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz, hogy adófizetési kötelezettségüket csökkentsék.

Az adócsalás elkövetéséhez összesen 27 gazdasági társaság bocsátott ki fiktív számlákat a bűnszervezetet vezető M. József utasításai szerint. A vádlottak közül 17 személy működtette a számlagyárat, míg a többiek a fiktív papírokat felhasználó vállalkozások vezetői, képviselői voltak – olvasható a baon.hu-n.

majsainfo

adozna.hu

További friss hírek