Szállodaépítési tervek, eltűnt ezer majsai, Lezsák keletre nyit 

cl2Itt az e heti MajsaInfo ajánlata.

Több mint 5 milliárd forintnyi fejlesztési terv szerepel a napokban elkészült kiskunmajsai gyógyhelyfejlesztési programban – írja a MajsaInfo. Az elképzelések között van szállodaépítés, fürdőbővítés, de fejlesztenék a városi közterületeket és lehetőség lenne egy termálvízre alapozott energetikai beruházásra is. Amennyiben a fürdő területe elnyeri a gyógyhely minősítést, jóval könnyebben lehetne pályázati forrásokat szerezni a tervek megvalósításához. Részletek a kedden megjelenő hetilapban.

A MajsaInfo arról is ír, hogy a 2001-es és a 2011-es népszámlálás között mintegy 8 százalékkal csökkent a járás lakossága. Majsán csaknem ezerrel élnek kevesebben, de legrosszabbul Móricgát járt: lakosságának több mint negyedét elveszítette a falu. A helyzet ráadásul 2011 óta vélhetően tovább romlott.

cl

Múlt hét pénteken megalakult a Kiskunmajsai Kistérségi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. Az alakuló ülésen részt vett Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki kapcsolatait állítaná a térségi fejlődés szolgálatába. A politikus látogatást tett a Menedékvárosban is. Erről is a majsai hetilapban olvashat bővebben.

Megkezdődött a téli teremfoci bajnokság Kiskunmajsán. Az első forduló eredményeit szintén megtalálja a MajsaInfo sportrovatában.

A majsai hetilap kedden reggel jelenik meg, és a szokott árusítóhelyen kapható.

MajsaInfo

majsainfo

További friss hírek