Szakorvosi ellátások Kiskunmajsán

kép: KVT

2020. május 25. – május 28. között a csatolmányban látható szakrendelések lesznek a majsai járóbeteg szakrendelőben.

Csak előre egyeztetett időpontban fogadnak betegeket és kérik az időpontok, valamint higiéniai előírások betartását! További információ a 77/581-033-as telefonszámon kérhető.

TÁJÉKOZTATÁS A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS ÚJ RENDJÉRŐL

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. május 4-től a betegellátás az Emberi Erőforrások Minisztériuma eljárásrendje alapján szigorú higiénés rendszabályok és lefektetett alapelvek betartásával történik.

Betegellátási alapelvek:

– A betegellátás első körben telefonos konzultációval történik. További kérdés és panasz esetén ismételt telefonvizit javasolt. A telefonos vizit során a szakorvos a beteget javaslatokkal és gyógyszerrel látja el (e-recept formájában).

– Ha a személyes vizsgálat nem kerülhető el, a beteget időpontra kell behívni.
A szakrendelésen kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet megjelenni!
Ha a beteg a szakrendelésen nem jelenik meg időben, új időpont kérésére kötelezett.

– Óránként 4 beteg személyes ellátása engedélyezett.

Higiénés rendszabályok:

– A Szakorvosi Rendelőintézetbe belépéskor hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés, nyilatkozat kitöltése, szájmaszk viselése szükséges.

– A Szakorvosi Rendelőintézetben egymás között 1,5 méter távolság megtartása szükséges.

A szakellátások újraindításához kapcsolódó további tájékoztatások:

– A járványveszély kihirdetését megelőzően kapott időpontok nem minden esetben élnek. Időpontokkal kapcsolatban a recepción kérhető felvilágosítás.

– Jelenleg nem áll rendelkezésre minden szakorvos, ezért a szakrendelések újraindítása szakaszosan történik.

– A korábban megkért szakvizsgálati időpont tekintetében, és új szakvizsgálati időpont megkérése előtt fel kell keresni a háziorvost, aki eldönti, hogy indokolt-e a szakorvosi vizsgálat, továbbá tájékoztatást ad a szakrendelés elérhetőségről.

– Az óránként 4 beteg ellátását engedélyező szabály betartása miatt a működő szakrendeléseinken elsősorban a nem halasztható eseteket áll módunkban ellátni.

– Az Intézményben tartózkodók számának minimalizálása miatt előfordulhat, hogy a betegeknek a bejárat előtti szabad térben kell várakozni.

Szakrendeléseinkről folyamatosan tájékozódhatnak a járás településeinek honlapján, az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán, háziorvosnál, a Szakorvosi Rendelőintézetben kihelyezett plakátokon, illetve a Szakorvosi Rendelőintézet recepcióján.

Elérhetőségeink: +36 77 581 033; +36 77 200 220

Kérjük szíves megértésüket, türelmüket, együttműködésüket!

 

Forrás: KVT

További friss hírek