Szabadlábon várják ítéletüket a kiskunmajsai dílerek

 

Egészen tavalyig árulták a kristályt Kiskunhalason, most vádat emelt az ügyészség.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két kiskunmajsai férfi ellen, akik 2014-ben egymástól függetlenül designer drogot, illetve kábítószert árultak Kiskunmajsán – olvasható az ügyészség közleményében.

Az ügy egyik vádlottja, egy 30 éves kiskunmajsai férfi 2014-ben szerzett kristályt – egy designer drogot neveznek így. Az anyagot 0,1-0,2 gramm adagokba csomagolta és azokat adagonként ezer forintért árulta. A drogkereskedő férfi 2014 januárja és november vége között 6 fogyasztónak összesen 109 adag drogot adott el, amiből 109 ezer forint jövedelemre tett szert. Az eladott drog hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A férfinek volt egy helybéli, 28 éves ismerőse, aki tőle függetlenül szintén drogot kezdett árulni. 2014 őszétől ő is kristályt szerzett, ő is 0,1-0,2 gramm adagokba porciózta, majd egy ezresért árulta adagját. Igaz, ő nem volt nagykereskedő, mindössze hat adagot tudott eladni. Viszont nemcsak kristályt forgalmazott, hanem valódi kábítószert is. Rajzfilmfigurák lenyomatait ábrázoló tablettákat szerzett és azok darabját ezerötszáz forintért adta. Ebből, az ügyészség szerint 4500 forint haszna lett

Tavaly novemberben a 28 éves vádlott autójában vett be egy rajzfilmfigurát, adott a társainak is. A forgalomból intették ki kocsijukat a rendőrök és az autóból lefoglaltak összesen 70 db árusításra szánt tablettát. A tabletták 2C-B nevű kábítószert tartalmaztak, hatóanyag tartalmuk meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát.

A korábban előzetes letartóztatásban volt vádlottak jelenleg szabadlábon várják a tárgyalást. A 30 éves férfit a járási ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg a másik vádlottat ugyanezen bűncselekmény vétségi alakzatával és kábítószer kereskedelem bűntettével vádolja.

Az idősebb férfivel szemben felfüggesztett, míg bűntársával szemben végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta az ügyészség. Ezen kívül az ügyész indítványozta a lefoglalt tabletták elkobzását és a drogkereskedőkkel szemben vagyonelkobzás alkalmazását a gazdagodásuk erejéig. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

vs.hu

További friss hírek