Súlyosbításért fellebbez az ügyészség az emberöléssel vádolt kiskunmajsai férfi ügyében

kép: b1.blog.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés súlyosbítására irányuló fellebbezését azzal az elkövetővel szemben, akit nem jogerősen a Kecskeméti Törvényszék tíz év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt halált okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a terhelt 2018 szeptemberében ittasan, lopás céljából bement egy kiskunmajsai ingatlan udvarába. Miközben a vádlott eltulajdonítható értékek után kutatott, az általa keltett zajra a lakóépületben alvó sértett felébredt és a terheltet felelősségre vonta. Ezután a vádlott a sértettet egy szerszámnyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét többszöri életmentő beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség mellett a vádlott védője is fellebbezett, utóbbi a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint miután az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama nem igazodik kellőképpen az elbírált bűncselekmények tárgyi súlyához és a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, a súlyosító körülményekre is figyelemmel a kiszabott fő- és mellékbüntetés lényeges súlyosítása indokolt.

A bejelentett fellebbezések alaposságáról az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

További friss hírek