Sorozatban gyilkolják a macskákat Majsán

Olvasónk kérte írjuk meg a történetét, hátha segíthet vele a majsai állatbarátokon.

Szombaton délután cicájuk rosszul lett, hányt, szédelgett, nagyon elesett volt. Még aznap este állatorvoshoz szaladtak vele, ahol megpróbáltak rajta segíteni. Másnap reggel szintén orvossal kezdték a napot, de a kapott infúzió és kezelés ellenére egész napos szenvedés után gazdája kezében pusztult el. A tünetei nagy valószínűséggel mérgezésre utaltak.

Korábban légpuska lövedéket is szedtek már ki belőle.

A cica 6 éves volt (képünkön), még pici korában fogadta be az utcáról a család, nagyon megszerették. Éjjel mindig bent tartották, napközben párszor bejárta a környéket. Pár hónappal ezelőtt egy légpuska lövedéket kellett a cicából kioperálni, így a család kérdezősködött a környéken, és kiderült, másnál is történt ilyen eset, a Fő utca és a Bercsényi utca környékén.

Volt olyan ház, ahol több cicából csak egy maradt, a többi szintén mérgezéses tünetekkel pusztult el. A család természetesen próbál mindent megtenni, hogy a megmaradt cicái ne tudjanak elkóborolni, de még ha valakit zavar is, hogy néha belátogat az udvarára egy kisállat, kérik, hogy ne ilyen módszerrel próbálja távol tartani.

A Btk 244. § alapján a büntetés akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Kérjük, hogy jelezzék, ha Önöknél is történt hasonló szomorú eset házi kedvencükkel az említett környéken, vagy ha információjuk van ezzel kapcsolatban, osszák meg a cicamergezes@gmail.com e-mail címen, hátha segít véget vetni ennek az elítélendő magatartásnak.

 

További friss hírek