Sopronhorpács – Csólyospálos – Felsőzsolca – egymillióért elkelt a 33 éves tűzoltóautó

kép: KVT

Az alábbi írást olvasók valószínűleg elgondolkodnak azon, hogy a címben szereplő három magyarországi településben vajon mi lehet a közös. A válasz nagyon egyszerű.

Csólyospálos község önkéntes tűzoltóinak régi vágya volt, hogy szert tegyenek egy olyan önjáró autóra, amellyel gyorsan, hatékonyan tudnak tűz esetén beavatkozni. 2011-ben sikerült megvásárolni egy IFA típusú járművet a sopronhorpácsi önkéntesektől, amely – akkor – minden igényt kielégített. Az eszköz árát a helyi vállalkozók, cégek és magánszemélyek adták össze.

2018-ban aztán nagyot fordult a világ. Dr. Beat Dubs és Marta Dubs, a Csipkerózsa Parkhotel tulajdonosainak hathatós anyagi támogatásának köszönhetően Svájcból érkezett egy modern, IVECO márkájú szerkocsi, amelyet a helyiek természetesen azonnal birtokba vettek. Így aztán a „jó öreg” IFA feleslegessé vált, ezért eladósorba került. A hirdetés iránt végül Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből, Felsőzsolcáról érkezett komoly érdeklődés. A tárgyalások eredménye az lett, hogy az ottani, alakulófélben lévő önkéntesek képviseletében Havas Nándor, az IMHOTEP-BAU-KER KFT ügyvezetője a 33 éves járművet megvásárolta. Csólyospálos község történetének első, kiváló műszaki állapotban lévő tűzoltóautójától május 10-én fájó szívvel vettünk búcsút, ugyanis ezen a vasárnap délelőtt indult el új, immár harmadik állomáshelyére, Felsőzsolcára.

Kívánjuk, hogy minél kevesebb dolga legyen az elkövetkezendő időszakban.

A vételár ( 1 000 000 Ft + ÁFA ) természetesen a csólyospálosi önkénteseket illeti, akik azt további fejlesztésekre fordíthatják – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester.

Forrás: KVT

További friss hírek