Sebességellenőrzési akció kezdődött, sok lesz a környéken a traffipax

Sebességellenőrzési akció kezdődött hétfőn az egész országban. A rendőrség a sebességellenőrzéssel próbálja kiszűrni a gyorshajtókat, az európai akció, az úgynevezett Speedmarathon keretében. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére indult kampány célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzés ideje alatt valamennyi komplex közlekedési ellenőrzési pontot – vagyis mindegyik fix telepítésű és mobil modern traffipaxot – használni fogják. Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

Ubornyák Zoltán r. százados, a Bács-Kiskun Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának megbízott vezetője a Majsainfónak elmondta, a megyében 61 helyszínen zajlik az akció. Kiskunmajsa környékén is számos ponton ellenőriznek, többek között az 53-as főúton, Balotaszállás térségében, Pirtón, Jánoshalmán, Mélykúton, Tompán, Kecelen és Soltvadkerten három helyszínen is.

A Bács-Kiskun megyei helyszínek itt találhatók: Bács_Kiskun_megye
További friss hírek