Rippelék jól megmozgatták a szankiakat (galériával)

szank2A Kihívás Napján mozgás volt a suliban, oviban, a hivatal udvarán, klubban, idősek otthonában, piactéren és még ki tudja hány szokatlan helyszínen.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, majd Európa után 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Szank már több mint tíz éve szervez mozgásos programokat a község különböző helyszíneire, hiszen a település jól szervezett sportélete kiváló alap volt ehhez.

Május 21-én éjfélkor nyitott a Tekepálya, ahol Rippel Ferenc gurította az első golyót. Reggel héttől az iskolában folytatódtak a programok, szerte a településen pedig a szankiak által kitalált zenekocsi adta az alapritmust és vezénylést a tornához a különböző helyszíneken. Este hattól lehetett sportolni és beszélgetni Katus Attila életmód szakértővel, és az utolsó órában érkezett el a gyerekek által már nagyon várt sorsolás. Az önkormányzat évek óta elkülönít 50.000 Ft-ot erre a célra, hogy a nap résztvevői között Fortuna segítségével találjanak gazdára a sportszerek. A fődíj idén is egy kerékpár volt, mosolygós új tulajdonosa legnagyobb örömére. Ezzel is a mozgás fontosságára és az együtt töltött idő szükségességére irányítja a figyelmet a képviselő testület.

A hazai települések között meghirdetett versenyen, a lakosságszám alapján hét kategóriára osztják a jelentkezőket. Az 1500-2999 fő közötti lélekszámú 3. kategóriában idén 19-en versengtek a legsportosabb település címért, amit tavaly Szank hódított el Bükkábrány elől. Idén is ez volt a cél, megismételni a kategóriagyőzelmet. A részeredmények erre is utaltak, ám a nagy rivális Bükkábrány aznap estére több embert tudott megmozgatni, így Szank az előkelő második helyet szerezte meg az egész napos sportolásban.

A fődíj és boldog tulajdonosa Kószó Kata.
A fődíj és boldog tulajdonosa, Kószó Kata.

 

 

majsainfo

MajsaInfo/Szankinfo

További friss hírek