RETRO MAJÁLIS: utolsó simítások a Kiserdőben

 

Több ezer embert várnak a rendezvényre. 

Programok kicsiknek és nagyoknak, igazi családi kikapcsolódást ígér a kiskunmajsai RETRO MAJÁLIS! Fúvószenekari ébresztő a város utcáin, Májusfa, Ferenczi György és a Rackajam, Muri Enikő és gyerek koncertek, Lovas Fesztivál, Guinness rekord kísérlet, táncház a Mayossával, sportbemutatók, ugrálóvárak és egész nap majális gasztronómia (lángos, virsli …) várja az érdeklődőket május elsején a kiskunmajsai Kiserdőben.

RETRO MAJÁLIS néven hirdette meg több év kihagyás után Kiskunmajsa vezetése a település határában lévő Kiserdőbe azt a közösségi programot, amelyet a közös ünneplés régi jó hangulata iránti nosztalgia hívott életre. Kezdeményezésüket a Konecsni György Kulturális Központ és a velük szoros kapcsolatot ápoló civil szervezetek valósítják meg, amelyet a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. által létrehozott Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy Családi Egészségnappal és Guinness rekord kísérlettel színesít: Táncoljuk együtt egy időben a magyar csárdást! A Kiskunmajsai Lovas Klub és a Nyargaló Lovas Hagyományőrző Egyesület pedig szintén ekkor, szintén oda hívja-várja a helyi lovas fogatokat, bemutató hajtásra.

RETRO MAJÁLIS plakat
KATTINTSON A NAGYOBB MÉRETHEZ!

Ilyen mértékű összefogásra már régen nem volt példa a városban, számos egyesület, munkahelyi-, családi és baráti közösség igényelt főzőhelyet a szervezőktől, hogy némi nosztalgiával vegyítve töltsék együtt a napot. A szervezők város határában fekvő parkerdőt már hetekkel ezelőtt elkezdték felkészíteni a látogatók fogadására.  A szerteágazó feladatokhoz az e téren nagy tapasztalatokkal rendelkező Civilek a Játszóterekért Egyesület nyújtott segítő kezet. Mellettük több városi egyesület, menetleveles akadálypályát, szalmajátszóházat vagy traktorbemutatót tartva adja tudását és tapasztalatát a programhoz.

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az egészséges életmód alapelveit már több alkalommal eljutatták a környező települések falunapjaira, és rendezvényeire. Most a Családi egészségnap keretében az EFI külön sátorban várja az érdeklődőket, ahol természetgyógyász és kineziológus is rendelkezésükre áll.

A FÓKUSZ terepfutó verseny mellett kipróbálhatja a közönség a tájfutást, a Zumbát és a Nippon Zengot is, amely a közeli Szentesről indult hódító útjára. A gyerekeknek a lovak, az íjászat és a solymász válogatott madarai mellett ugrálóvár, a kicsiknek pedig Ciróka játszóház biztosítja az izgalmas programot. Bemutatót tart Eördögh András jászszentlászlói ménesgazda kunfakó lovaival, valamint Pintér Szabolcs „suttogó”, aki a világhírűvé vált módszert Monty Robertsnél, Kaliforniában sajátította el.

A helyszín megközelíthető a kiskunmajsai vasútállomás vagy a Félegyházi út felől. A rendezvény ideje alatt táblák segítik a tájékozódást.

FOTÓK:

MajsaInfo

 

További friss hírek