Részleges látogatási tilalom a halasi kórházban

 

Térségünket is elérte az influenza járvány. Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzára jellemző tünetekkel, emiatt január 30-tól részleges látogatási tilalom lép életbe a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Az intézkedés szerint szerdától a csecsemő és gyermekosztályon, valamint a gyermek fertőző osztályon lesz tilos a látogatás. A szülők továbbra is a gyermekeikkel maradhatnak, csomagot is fogadhatnak, de látogatni nem lehet az érintett osztályokon.

Megyénkben a Bajai Szent Rókus Kórház valamennyi osztályán látogatási tilalom van érvényben, míg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelyén a Krónikus Belgyógyászati Osztályt érinti az intézkedés.

A 3. naptári héten tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma: 2019. január 14-20. között kétszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok, mint a 2. héten. A 20%-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján megállapítható, hogy a 3. héten az országban kb. 38 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A morbiditás 390,2%ooo-nek bizonyult, 100 000 lakos közül 390 fő kereste fel orvosát – számolt be róla friss jelentésében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Halasinfo

További friss hírek