Rekordot döntött a IV. BMX/ Roller jam session

 

Negyedik alkalommal szervezte meg a szanki Vörösmarty Mihály Mûvelõdési Ház és IKSZT önkéntesek közremûködésével, szponzorok támogatásával a Szezonnyitó BMX és Roller Jam Sessiont, a szanki Sport- és görpályán április 16-án.

A versenyzők főként a Dél-Alföldről, huszonkét településről: Hódmezõvásárhely(5), Szeged(5), Kecskemét(5), Kiskunmajsa(4), Pécs(3), Budapest(2), Dunaujváros(2), Kiskunhalas(2), Kunszentmiklós(2), Lakitelek(2), Máriakálnok(2), Pomáz(2), Szabadka (2), Cegléd (1), Fülöpjakab (1), Kisszállás (1), Kiskunfélegyháza (1), Nagykõrös (1), Szank(1), Szolnok(1), Tiszaföldvár(1), Bakonyszûcs(1) érkeztek.

A negyvenhét regisztráló rider három kategóriában – roller(4fő), BMX amatõr (27fő) és BMX profi (14fő) mérte össze tudását a jam session szabályai szerint, ketten a gyakorlás során szerzett sérülés miatt nem tudtak elindulni.

Ragyogó, napsütéses idõ segítette, erõs szél nehezítette a bemelegítést, gyakorlást és a versenyt. Szemlátomást jól sikerült a felkészülés, hiszen számtalan kormánypörgetést, 360 fokos fordulatot, szaltót és sok más trükköt láthatott a szép számmal összegyûlt, érdeklõdõ közönség. A versenyzõk többsége 17-18, a legfiatalabb 13, a legtapasztaltabb pedig 25 évesen állt a rajthoz.

Mint minden versenyen, itt is pontozott a négy fõs zsûri Radvánszki Elõd, Rácz János, Hup Richárd, Forczek Tibor, és este nyolc órára kiderült, ki állhat a dobogó legfelső fokára. A szervezõk éremmel és ajándékkal jutalmazták a sok gyakorlást és kitartást követelõ eredményeket. A kategóriánként három helyezés mellé a szponzorok jóvoltából még hét különdíjat is kiosztott a zsûri.

BMX Profi kategória
I. Dóka Ádám (Pomáz) – 781 pont
II. Duránszki Dániel (Hódmezővásárhely) – 761 pont
III. Józsa Milán (Budapest) – 748 pont
Fókusz Takarék különdíj: Holczinger Erik (Bakonyszűcs)
Best Trick különdíj: Ficsór Kornél (Kiskunfélegyháza)

BMX Amatőr kategória
I. Ábel Tamás (Pécs) – 743 pont
II. Horváth Zoltán (Pomáz) – 699 pont
III. Koloszár Péter (Máriakálnok) – 697 pont
Fókusz Takarék különdíj: Lévai Bence (Cegléd)
Bringabarát különdíj: Svéda Edvin (Kiskunhalas), Vőneki Lázár (Kiskunhalas)
Best Trick különdíj: Asztalos Krisztián (Hódmezővásárhely)

Roller
I. Gáspár Joel (Kiskunmajsa) – 608 pont
II. Sólya Rudolf (Kiskunmajsa) – 539 pont
III. Vas Benedek (Szeged) – 516 pont
Fókusz Takarék különdíj: Gáspár Dominik (Kiskunmajsa)

A versenyt Szank Község Önkormányzata, a szanki Olajbányász SE, a FÓKUSZ Takarék, Forczek Tibor vállalkozó, a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz , a Reppszakkör (Rádió Mi Szeged), László Gumiszervíz Kft., Mali BMX, Kiskun Riders, Ride.hu, Bringadekor, Wemsical Ifjúsági Egyesület és a Kiskunfélegyházi Amatõr Kerékpáros Klub támogatta.

szankinfo
fotó : Csertő István, Kovács Imre

 

További friss hírek