Rejtélyes aszteroida száguld felénk! Éppen halloween napján ér ide…

 

A NASA munkatársai jelentették be, hogy kiszúrtak egy felénk robogó kisbolygót. A számítások szerint éppen október 31-én lesz hozzánk a legközelebb. De mennyire?

A világvége-elméletek szerelmesei máris felkapták a fejüket a hír hallatán, miszerint különleges meglepetésben lesz részünk halloween napján!

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA munkatársai jelentették be, hogy egy óriási sebességgel a Föld felé száguldó aszteroidát észleltek, gyakorlatilag az utolsó pillanatban. A 2015 T145 névre keresztelt kisbolygó akár 2 és fél kilométer átmérőjű is lehet, és közel 125.500 km/h-ás sebességgel robog felénk.

De ami a leginkább ijesztő lehet, hogy az aszteroida éppen halloween napján ér majd a Föld közelébe. A szakemberek persze igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy ez csupán véletlen egybeesés, és úgy gondolják, hogy a 2015 TB145 semmilyen veszélyt nem jelent ránk nézve.

Pedig az űrszikla pontos pályáját még nem tudták kiszámítani. Egyelőre csak feltételezik, hogy 1,3 holdtávolságra, vagyis közel félmillió kilométerre halad majd el mellettünk. A NASA szerint 9 éve nem volt semmi ennyire közel a Földhöz. Az aszteroida szabad szemmel nem lesz látható,de a csillagászok nagyon várják, hogy a közelbe érjen, bízva abban, hogy tanulmányozni tudják majd.

ripost.hu

További friss hírek