Pályázatok majsai fiataloknak: aláírták a szerződéseket

December 14-én költözhetnek be a pályázatzi nyertesek azokba a majsai önkormányzati lakásokba, amelyeket egy EFOP pályázat keretében vásárolt meg, illetve újított fel a város. Ezen kívül kisgyermekes családok és kézpésben résztvevő fiatalok is kapnak támogatást. Utóbbira még lehet pályázni.

Az EFOP 1.2.11-16-2017-00015 elnevezésű program keretében 18 és 35 közötti fiatalok pályázhattak önkormányzati lakásra, képzési támogatásra vagy kisgyermekes családok által igényelhető támogatásra.

A hat önkormányzati lakás már “gazdára talált”, a pályázati nyertesek tegnap este írták alá a szerződést a városházán.

A 18-35 év közötti kisgyermekes családokat segítő pályázat kapcsán is voltak újabb nyertesek, így összesen 16 család kap 40.246 Ft/hó támogatást 14 hónapon keresztül. A családoknak vállalniuk kellett, hogy a támogatás ideje alatt és azt követően legalább 1 évig életvitelszerűen, lakcímmel rendelkezve Kiskunmajsán maradnak és legalább a szülők egyike Kiskunmajsa közigazgatási területén lévő munkahelyen dolgozik, vagy folytat vállalkozói tevékenységet.

A ,,Kiskunmajsát választom” című pályázaton – amely 18 és 35 év közötti fiatalok számára 16 hónapon keresztül nyújt havi 40.246 forint képzési támogatást – eddig tízen nyertek, így még van öt hely, a pályázatokat január 12-ig várják. A pályázóknak Kiskunmajsán kell lakniuk vagy ide kell költözniük, illetve nappali, esti vagy levelező tagozaton felsőfokú vagy érettségire épülő szakképesítés megszerzésére irányuló iskolai tanulmányokat kell folytatnia.

Bővebb információ:
Balog Ildikó ifjúsági referensnél
77/481-144/115-ös mellék

További friss hírek