Ovi balhé, újra városkártya, magyar gyerekek cigány családnál

 

Kukkantson bele a MajsaInfo legfrissebb számába!

Meglehetős indulattal várják a bodogláriak a helyi óvoda újranyitásáról szóló önkormányzati döntést – írja a MajsaInfo legfrissebb száma. A lap szerint úgy tűnik, nincs meg a többsége annak, amit a helyi szülők leginkább szeretnének, vagyis az egyházi fenntartásnak. A városvezetés viszont azt a verziót nem támogatná, hogy a város legyen a fenntartó, ebben az esetben ugyanis minimum 35 millió forintot kellene költeni az intézményre öt év alatt.

Tájékoztató fórumot tartottak a városkártya előnyeiről és használatáról a majsai kulturális központban. Ha úgy határoz a képviselő-testület, akkor már idén minden kiskunmajsai lakos birtokolhat egy ilyen kártyát, amelynek a használata elvileg a kereskedőknek, a vásárlóknak és a városnak is megéri. A témáról bővebben a kedden megjelenő MajsaInfóban olvashat.

A kiskunmajsai Kolompár Zoltán és felesége, Ilona öt gyermeket gondoz nevelőszülőként. Mind az öten magyarok. A nem mindennapi családról a MajsaInfo közöl riportot, amelyből kiderül, hogy a családfő miért mondott le korábbi megélhetési forrásáról, az alvégi diszkó üzemeltetéséről, és az is, hogy miként fogadták a gyerekek a roma szülőket.

A majsai hetilap portrét közöl a kiskunmajsai származású Juhász Anikóról is, aki 14 évesen nagyszülei révén került kapcsolatba az 1945-ben Majsán kényszerleszállást végrehajtó amerikai pilótával, amikor a bombázó legénységének még élő tagjai visszalátogattak Magyarországra. A találkozás megváltoztatta az életét: jelenleg Amerikában él, és saját vállalkozást vezet.

A MajsaInfo legújabb számában ezen kívül tudósítást olvashatnak a hétvégi futball, illetve kézilabda méárkőzésekről is.

A lap megvásárolható kedd reggeltől az ismert árusítóhelyeken.

MajsaInfo

További friss hírek